Procese Migraționale Contemporane: Starea actuală și principalele forme

Această colecție de articole cuprinde o serie de lucrări științifice din cadrul primei Conferințe Științifice Internaționale – „Procese Migraționale Contemporane: Starea actuală și principalele forme” – dedicate studiului migrației contemporane, care a avut loc pe 17 decembrie 2015, la Tiraspol.

La conferință au participat reprezentanții mediului academic din mai multe state, universități și centre de cercetare, și anume cercetători din Belgorod, Kiev, Chișinău, Comrat, Moscova, Rostov-pe-Don, Simferopol, Istanbul, Tașkent, Tiraspol, Herson, Cernăuți.

De asemenea, în această publicație pot fi găsite rezultatele primului Concurs deschis pentru cea mai bună cercetare privind migrația, organizat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, la sfârșitul anului 2015 pentru tineri cercetători.

Această colecție de lucrări se bazează pe diverse date statistice și sociologice care sunt reflectate în multe tabele, diagrame și imagini.

Această lucrare va fi utilă pentru cercetătorii, profesorii, studenții postuniversitari și universitari, precum și toți cei interesați de domeniul migrației și problemele reglementării acesteia.

Această publicație conține articole în limba engleză, rusă și română.

Colecția de articole din cadrul celei de-a doua Conferințe științifice internaționale, care a avut loc în ianuarie 2017 poate fi găsită aici.