Politici și practici ale reglementării migrației în contextul provocărilor moderne

Această colecție de articole prezintă materialele Conferinței internaționale științifice dedicate studiului migrației contemporane, care a avut loc la Tiraspol, 27 ianuarie 2017.

La conferință au participat reprezentanți ai comunităților academice din  mai multe țări, un număr de universități și centre de cercetare din Chișinău, Comrat, Tiraspol, Bender, Cernăuți, Kiev, Moscova, Belgrad, Istanbul, Dushanbe, Budapesta și Tel Aviv.

Această colecție reflectă, de asemenea, rezultatele celui de al doilea Concurs deschis pentru cea mai bună lucrare în domeniul migrației, concurs realizat de Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova, în 2016 pentru tinerii cercetători de pe malul drept și stâng al râului Nistru.

Articolele incluse în această colecție se bazează pe diverse materiale statistice și sociologice, care au fost reflectate în numeroasele tabele, grafice și diagrame.

Colecția va fi de interes pentru cercetători, profesori și studenți, precum și pentru toți cei interesați de problemele migrației moderne și reglementării acesteia.