Studenții ULIM interesați de migrație și de lucrul OIM în domeniu

Date Publish: 
Luni, Decembrie 4, 2017
Tags: 
studenți, ULIM, cooperare, dezvoltare, manual

Pe 4 decembrie 2017, dl Antonio Polosa, șeful Organizației Internaționale pentru Migrație, Misiunea în Moldova a susținut o lecție publică despre migrație și activitatea OIM în domeniu la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Prelegerea a fost deschisă de domnul Vladimir Chirinciuc, vice-rectorul pentru relații internaționale al ULIM și alți reprezentanți ai universității. Prelegerea a avut loc în principal pentru studenții de relații internaționale, pentru a le permite să se familiarizeze cu domeniul migrației, lucrul OIM și cariera de diplomat.

Dl Polosa a oferit o imagine de ansamblu a istoriei OIM și a domeniilor majore de intervenție: Reglementarea migrației, Facilitarea migrației, Mișcarea, gestionarea migrației de urgență și de post-conflict, Managementul migrației, Migrația și dezvoltarea, Programele de revendicare și Cercetare, Politici  și activitățile forumului.

De asemenea, domnul Polosa a vorbit despre activitatea OIM în Republica Moldova, care acoperă patru dintre domeniile majore de intervenție: Prevenirea și protecția, Managementul migrației, Facilitarea migrației și Migrația și dezvoltarea. Domnul Polosa a oferit universității și studenților o serie de cărți și studii elaborate de OIM în domeniul migrației și dezvoltării și, cel mai important, a oferit manualele de migrație și dezvoltare elaborate mai devreme de dr. Valeriu Mosneaga și dr. Dorin Vachulovschi – doi profesori și cercetători acreditați în domeniu.

La începutul zilei, domnul Polosa s-a întâlnit cu academicianul Andrei Galben, rectorul ULIM și cu dna Valentina Ciumacenco, șeful Centrului de Cooperare Internațională al ULIM. Dl Galben și dl Polosa au discutat evoluțiile actuale în domeniul migrației și posibilitatea de a semna un acord de cooperare dintre instituțiile pe care le prezintă care va transforma invitația ocazională pentru o lecție publică într-o cooperare mai semnificativă.

Pentru mai multe informații, contactați dna Iulia Țvigun la itvigun@iom.int sau 069 123 905.

Pentru a vedea mai multe fotografii de la eveniment, accesați acest link.