Peste 300 persoane au luat parte la concursul-chestionar despre migrație și cartografiere a diasporei la Orășelul European 2017

Date Publish: 
Marţi, Mai 16, 2017
Tags: 
Orășelul European, Ziua Europei, chestionar, migrație, cartografierea diasporei

Chișinău – Pe 13 mai 2017, Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova în parteneriat cu Biroul relații cu diaspora a participat la Orășelul European 2017, unde au desfășurat mai multe activități de informare despre activitățile lor în domeniul migrației pentru publicul târgului.

Printre acestea a fost concursul-chestionar despre migrație. Acesta a verificat cunoștințele de bază a vizitatorilor orășelului european: cele mai solicitate țări de destinație de emigranții moldoveni, cine constituie diaspora RM și numărul victimelor care au suferit în urma traficului de ființe umane în anul 2016. Fiecare participant s-a ales cu mici premii de la pixuri la purtători de memorie USB.  Datele utilizate în chestionar au fost preluate din numeroasele studii efectuate de OIM și experții acesteia, cu susținerea Uniunii Europene, printre care se numără și Profilul Migrațional Extins a Republicii Moldova.

De asemenea, fost desfășurată și cartografierea diasporei – exercițiul care a devenit cartea de vizită a OIM Moldova.  Vizitatorii Orășelului European au fost invitați să marcheze cu pioneze pe harta Europei, orașul și țara unde se găsesc rudele sau prietenii lor. Participanții la cartografiere au mai primit și câte o carte poștală din partea Biroului relații cu diaspora pentru a o trimite celor dragi peste hotare.

Obiectivul general al târgului – de a informa publicul despre activitățile OIM finanțate de Uniunea Europeană, și anume proiectul privind susținerea implementării componentei de migrație și dezvoltare a fost atins. Peste 300 de persoane au participat la chestionar și cartografiere, peste 500 de Profile Migraționale Extinse au fost preluate de publicul larg.

Pentru mai multe detalii, contactați Iulia Țvigun la itvigun@iom.int