Invizibili printre noi – Campania de informare a început în r. Căușeni

Date Publish: 
Marţi, Martie 28, 2017
Tags: 
Trafic, lupta, informare, campanie, Căușeni

Сăușeni – Astăzi, pe 28 martie 2017, a început campania de informare în spațiul public „Invizibili printre noi”. Campania are scopul de a informa societatea cu privire la riscurile și consecințele fenomenului traficului de ființe umane (TFU) și este o continuare a campaniilor similare realizate în Ucraina și Belarus în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementat de către misiunile OIM în aceste țări.

La eveniment au participat dl Nicolae Gorban, președintele r. Căușeni, dna Ecaterina Berejan, șefa Secretariatului Permanent al Comitetului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, dl Antonio Polosa, șeful OIM Moldova, dl Lilian Levandovschi, Directorul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al MAI, dna Diana Bojenco, Director Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane în Chișinău, și dl Ion Oboroceanu, ONG „Centrul de drept din Căușeni”. 

Dl Antonio Polosa a menționat: „Instalația de artă „Invizibili printre noi” este modul nostru de a aminti guvernului și societății că astfel nu se mai poate! Noi trebuie să le spunem victimelor că ei nu sunt singuri. Ei pot și trebuie să solicite asistență. Iar funcționarii publici trebuie să își asume un rol mai proactiv în susținerea vicitimilor”.

La eveniment au mai participat actorii locali cointeresați în domeniu, cum ar fi: membrii Comisiei Teritoriale de combatere a traficului de ființe umane, membrii echipelor multidisciplinare din cadrul Sistemului național de referire, reprezentanții societății civile, mass-media, confesiunile religioase, parajuriștii, mediatori comunitari, cadre didactice, agenți economici, lucrători ai bibliotecilor.

 

Programul de desfășurare a campaniei:

28 martie – r. Căușeni

11 aprilie – UTA Găgăuzia

19 aprilie – r. Leova

26 aprilie – r. Cimișlia

3 mai – r. Ungheni

11 mai – r. Ocnița

17 mai – r. Soroca

24 mai – r. Șoldănești

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Maria Chiara Tognetti, Ofițer de proiect, OIM Moldova la mtognetti@iom.int sau 068 410 905 sau accesând următoarele site-uri: www.antitrafic.gov.md și/sau www.lastrada.md.