Festivalul Global al Filmului despre Migrație 2017

Date Publish: 
Marţi, Iulie 11, 2017
Tags: 
Festival, film, migrație

Astăzi, 3 iulie 2017, a fost lansat apelul de recepționare a filmelor pentru Festivalul Global al Filmului despre Migrație realizat de Organizația Internațională pentru Migrație (agenția ONU pentru migrație). Festivalul prezintă filme noi care reflectă oportunitățile și provocările celor care părăsesc casele lor în căutarea unei vieți mai bune și contribuțiile unice pe care le fac migranții în noile lor comunități.

Primul Festival Global al Filmului despre Migrație organizat în 2016 a avut loc în 89 țări ale lumii și a fost vizitat de peste 10 000 de oameni în cadrul celor 220 proiecții de fil la universități, instituții culturale, cinema și nu numai. Festivalul a prezentat 13 filme artistice și documentare și peste 200 de filme scurte, realizate de și despre migranți, precum și zeci de discuții post-vizionare.

În acest an, festivalul va avea loc în perioada 5-18 decembrie 2017 (țările vor fi anunțate mai târziu). Toate vizionările vor fi gratuite.

În perioada 3 iulie-13 septembrie, profesioniștii, începătorii din domeniu și migranții sunt invitați să-și trimită filmele pe tema: oportunități și provocări ale migrației și contribuțiile unice ale migranților în noile lor comunități. Sunt încurajate să participe filmele ce provoacă percepțiile negative ale migrației, sparg stereotipurile și reflectă acțiuni pozitive întreprinse de sau pentru migranți. 

Mai multe informații privind festivalul și regulamentul de participare pot fi accesate aici.