Eveniment de networking pentru migranții reveniți care doresc să deschidă o afacere

Date Publish: 
Vineri, Septembrie 29, 2017
Tags: 
networking, migranți, reveniți, antreprenoriat, dezvoltare

Pe 28 septembrie 2017, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Misiune în Moldova a organizat în parteneriat cu Junior Chamber International (JCI) – federația mondială a tinerilor lideri și antreprenori – un eveniment de networking (socializare) pentru migranții reveniți de peste hotare și antreprenorii din Moldova.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a facilita un schimb de experiență și idei dintre migranții reveniți care doresc să-și deschidă sau să dezvoltă o afacere existentă și antreprenorii și/sau prestatorii de servicii pentru antreprenorii din țară.

OIM Moldova, prin multiplele sale programe de facilitare a revenirii și reintegrării migranților, a asistat cca 560 migranți originari din Moldova. Programul OIM de „Reîntoarcere și reintegrare voluntară asistată” la nivel mondial a facilitat revenirea și reintegrarea a cca 27,000 de migranți. Mai mult despre programul implementat în Moldova citiți aici.

Evenimentul a avut loc la Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM). La eveniment au venit cu informații utile reprezentanții Organizației pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM), ANOFM, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Serviciului Fiscal de Stat, Biroului pentru Relații cu Diaspora, Forumului Studenților Reveniți, ONG-ului „Women’s initiatives” din Tiraspol, Agenției europene pentru cercetare economică din Tiraspol, reconstrucție și dezvoltare (ERRD), reprezentanții prestatorilor de servicii de contabilitate și consultanță financiară „Ramura 5”, precum și alții: Clubul tinerilor afaceriști (Клуб молодых бизнесменов)  reprezentanții Asociației regionale a laboratoarelor creative, Agenției de turism „Meteora Tur”, A. O. „Eco Răzeni”, ONG-ului „Eco Visio”, antreprenori și liberi profesioniști. 

În aceeași zi, participanții din stânga r. Nistru au vizitat centrul de excelență în tehnologii informaționale de comunicare Tekwill”.

Evenimentul a fost organizat grație proiectului de susținere a implementării componentei de migrație și dezvoltare a Parteneriatului de Mobilitate UE-Moldova și valorificarea beneficiilor acestuia pentru locuitorii regiunii transnistrene a Republicii Moldova”, implementat de OIM Moldova și finanțat de Uniunea Europeană.

Pentru mai multe detalii contactați doamna Ana Ciurac la aciurac@iom.int