IOM Worldwide

Fondată în 1951, Organizația Internațională pentru Migrație este o organizație interguvernamentală-lider în domeniul migrației. Din 19 septembrie 2016, OIM este noua Agenție ONU pentru Migrație. 

OIM lucrează în strânsă legătură cu instituții guvernamentale, interguvernamentale și neguvernamentale. Având 169 țări-membre și 8 state cu statut de observator și birouri în 100 țări, OIM promovează migrația umană și ordonată pentru beneficiul tuturor prin oferire de servicii șiconsultanță guvernelor și migranților.

OIM lucrează pentru a asigura gestionarea ordonată și umană a migrației, a promova cooperarea internațională în domeniul migrației, pentru a ajuta la soluționarea problemelor din domeniul migrației și pentru a oferi asistență umanitară migranților aflați în dificultate, inclusiv a refugiaților și a persoanelor strămutate în interiorul țării.

Constituția OIM recunoaște legătura dintre migrație și dezvoltare economică, socială și culturală, precum și dreptul fiecărui om la libera circulație.

OIM ține la un mediu respectuos de lucru pentru angajații și beneficiarii săi. Aici puteți citi Standardele de conduită ale OIM, Politica privind mediul respectuos de lucru și Politica și procedurile de prevenire și acțiune împotriva exploatării și abuzului sexual.

 

Română