Experiențele de reîntoarcere și reintegrare ale migranților și tinerilor absolvenți ai universităților de peste hotare, Republica Moldova. Ediția 1

Vă invităm să citiți despre Experiențele de reîntoarcere și reintegrare ale migranților și tinerilor absolvenți ai universităților de peste hotare. În această publicație, 12 migranți și absolvenți reveniți relatează despre experiența lor de participare la un program OIM de susținere a revenirii și reintegrării lor pe malul drept al râului Nistru, program care s-a desfășurat în 2015-2016.

Participanții acestui program au revenit din statele CSI, Europa, Canada și Statele Unite ale Americii, acumulând capacități prin studii și muncă și transferând-le în societatea din Moldova. Ei vă vor relata despre motivele care le-au făcut să revină, despre reintegrarea lor în câmpul muncii în Moldova și planurile lor pe viitor.

Această publicație este disponibilă și în limba rusă. Ediția a doua a cestui material poate fi găsită aici. Despre Experiențele de reîntoarcere și reintegrare ale migranților și tinerilor absolvenți ai universităților de peste hotare pe malul stâng al râului Nistru citiți aici.